Om oss

New Minds

New Minds grundades för att erbjuda talangfulla ingenjörer en mer personlig rekryteringsupplevelse när de söker sin första eller nästa arbetsgivare. För att nå dina professionella mål anser vi att det är viktigt att formulera och konkretisera dina mål, drivkrafter och vad du faktiskt värdesätter i ett jobb och arbetsgivare. Efter en intervju hoppas vi att du får ut något av det; om inte en anställning så kanske nya idéer, ökad kunskap om arbetsmarknaden, vilka karriärvägar du kan välja eller personliga tips inför framtida intervjuer.

Strategi

Att bygga och upprätthålla relationer är viktigare för oss än att göra snabba affärer. För att uppnå detta ser vi till att lära känna våra kundföretag och kandidater och frågar oss själva hur vi kan hjälpa dem på bästa sätt. Vi lägger stor vikt vid att säkerställa att vårt arbete är av bästa kvalitet för alla inblandade parter. Kommunikation, förväntningar och kvalitet är tre viktiga komponenter i det vi gör och lovar. Våra kundföretag samarbetar med oss eftersom de vet att vi håller vad vi lovar.

Värdeord

Vi tror på mångfald och vill representera världen och alla dess olika individer. Vi på New Minds kommer från olika bakgrunder och erfarenheter med en mängd olika personligheter och intressen. Det vi har gemensamt är dock vårt brinnande engagemang för att arbeta inom IT-branschen. Vår passion för att rekrytera rätt person till rätt roll och företag är vad som gör oss framgångsrika.

New Minds employees having a Midsummer lunch together
New Minds employees on the yearly conference trip
New Minds together with WirelessCar
Employees from New Minds and Volvo Cars after one of the training sessions
Group of employees at New Minds after a marathon

Det var en gång...

…tre entreprenörer med en stark gemensam önskan om att göra skillnad. Fredrik, Nils och Fredrik hade en idé om ett nytt, unikt rekryteringsföretag där personliga egenskaper, intressen och företagskultur skulle lyfta rekryteringsprocessen till en högre nivå. Med bakgrunder inom både den akademiska världen och konsultbranschen bildades snabbt ett stort nätverk av samarbetspartners. Nu saknades bara en sak för att rekrytera rätt person till rätt företag – de unga talangerna!

"Vi rekryterar inte bara rätt personer, vi hjälper också våra partnerföretag att växa och utvecklas."

Det som skiljer New Minds från våra konkurrenter är vårt fokus på leverans och kvalitet. Vår största styrka är att vi har en stark teamkänsla; allt vi gör, detgör vi tillsammans. Vi betraktar våra kundföretag och kandidater som en del av detta team, och det är det som gör oss framgångsrika.

Ett bevis på denna framgång är att över 90% av våra konsulter går över i anställning hos kundföretaget efter sin konsultperiod hos oss. Det innebär att vi inte bara rekryterar rätt personer, utan vi hjälper också våra kundföretag att växa och utvecklas.

Vår vision för New Minds i framtiden är att förändra branschen och lämna ett avtryck, detta genom att sätta standarden för andra företag och uppmuntra dem till att betrakta rekrytering som något mer långsiktigt och holistiskt. Det är viktigt för oss att tänka på vad vi vill åstadkomma, inte bara vilka vi anställer.

— Fredrik Marthinsen, VD och grundare

Portrait of the New Minds CEO