New Minds Academy

Vårt Academy-program är en optimal start på din karriär. Genom att ansöka och kvalificera dig för ett av programmen inom New Minds Academy får du rätt verktyg och kontakter för att växa in i din framtida drömroll. Du kommer att ha en konsultchef från New Minds som kommer att vara din mentor och stötta dig under ditt år hos oss på New Minds.

Under Academy-året kommer du formellt att vara anställd av New Minds med en marknadsmässig lön och arbeta ute hos ett av våra kundföretag.

Efter att ha slutfört Academy är vår ambition att du ska ha de rätta verktygen som krävs för att ta nästa steg inom din karriär.

Close up of a dark blonde boy smiling

Träffa Anders, vår före detta Academy-konsult hos Saab!

Programmet erbjuder nyutexaminerade ingenjörer och kandidater möjligheten att snabbt accelerera i sin karriär. Vårt mål är att utveckla dina färdigheter och stärka dig professionellt under ditt första år efter examen. Programmet börjar i september och pågår i 12 månader, och du kommer att vara anställd av oss och arbeta på ett av våra kundföretag.

I början av Academy anordnar vi en kick-off med alla våra Academy-deltagare. Kick-offen är ett tvådagarsevent fullspäckat med utbildningar, god mat, och mingel för att lära känna de andra Academy-deltagarna, liksom oss på New Minds.

Under din tid hos New Minds kommer det att finnas gott om möjligheter för dig att utöka ditt personliga nätverk. Under året organiserar vi ett par konsultevent där du kan spendera tid med andra konsulter och din konsultchef i en mer avslappnad miljö. Målet med eventen är att du ska kunna skapa kontakter som kommer att vara användbara under hela din karriär.

Academy erbjuder heldagsutbildningar kontinuerligt under året för att hjälpa dig att stärka dina färdigheter och kunskaper. Vi har tekniska utbildningar som kommer fokusera på att utöka ditt tekniska perspektiv och ge dig en djupare förståelse för relevanta tekniker inom ditt arbetsområde. Vi erbjuder även utbildningar som kretsar kring professionella färdigheter, där du erbjuds verktyg för en personlig utveckling i en professionell miljö.

Med våra utbildningar kommer du att stärka din tekniska kompetens, utveckla viktiga professionella färdigheter och hitta inspiration för att driva din karriär framåt.

När Academy-året är slut firar vi dina prestationer med ett examensmingel och tar farväl av varandra innan kundföretaget tar över anställningen. Efter månader av praktisk erfarenhet och utökade kompetenser samt ett större kontaktnätverk, kommer du att vara redo för att ta dig an nya professionella utmaningar!

Den optimala starten på din karriär

New Minds är inte ett typiskt rekryteringsföretag; vi ser oss snarare som en personlig länk mellan dig och ditt drömjobb. Oavsett om du vill arbeta som programmerare, projektledare, testare eller webbutvecklare så har vi på New Minds nätverket, erfarenheten och viljan att hjälpa dig vidare i din karriär.

Med dina intressen, kompetenser och personliga egenskaper i åtanke kommer vi att lägga stor energi på att hitta en passande roll till dig där du kan utvecklas och trivas på lång sikt. Som ett relationsfokuserat företag är vi stolta över att stötta både dig och våra kundföretag genom hela rekryteringsprocessen.

Under rekryteringsprocessen ger vi dig tips på hur du förbereder dig inför kundintervjuer och eventuella tekniska tester. Dessutom hjälper vi dig att förbättra ditt CV samt presenterar dig och dina kompetenser för kundföretagen på bästa möjliga sätt för att öka dina chanser att få ditt drömjobb.

Vi samarbetar med cirka 80 olika företag inom flera områden som bilindustrin, medtech och telekom, och arbetar med alltifrån stora internationella företag och konsultföretag till mindre startups. Vi har daglig kontakt med våra kundföretag och håller dig uppdaterad om nya spännande uppdrag och roller.

Audience listening to a master thesis presentation

Partnerskap

Image of New Minds partner company SAAB
Image of New Minds partner company HiQ
Image of New Minds partner company Ekan Management
Image of New Minds partner company Aros Electronics
Image of New Minds partner company Knowit
Image of New Minds partner company Centiro
Image of New Minds partner company Ericsson
Image of New Minds partner company WirelessCar
Image of New Minds partner company Mentice
Image of New Minds partner company Volvo
Image of New Minds partner company CEVT