Tidigare academies

New Minds Academy startades som resultat av att vi identifierat en viktig marknadsutmaning – att få unga ingenjörer att direkt efter sin utbildning lära sig utveckla och använda avancerad teknisk kompetens, den som dagens innovativa företag kräver. Utöver detta gick konceptet perfekt i linje med New Minds vision om att få människor växa i sina karriärer och företag att växa med rätt människor.

Sedan starten 2012 har vi utvecklat akademier med företag i många spännande branscher och konceptet har idag spridit sig långt bortom New Minds. Vi kan stolt konstatera att vi initierat en trend och är dedikerade att leda konceptet vidare även i framtiden. Nedan är ett urval av de akademier vi utvecklat och de företag som vi med stolthet kan säga att vi samarbetat med genom åren.

 

Volvo Car Corporation

Volvo Car Corporation

En av våra första partnerföretag inom New Minds Academy är Volvo Cars och vi har haft flera framgångsrika program inom områdena Active Safety, Autonomous Drive och El/SW. Vårt dedikerade fokus att finna och utveckla ingenjörer med den perfekta uppsättningen färdigheter och passande personligheter, i kombination med styrkan hos Volvo Cars varumärke och deras drivkraft att utveckla den senaste tekniken inom bilindustrin, har visat sig vara ett väldigt lyckat koncept.

Att arbeta med ett globalt och branschledande företag som Volvo Cars är väldigt spännande för både oss och våra Academy-deltagare. ​Tillsammans har vi nu rekryterat över 40 ingenjörer och utformat Academyåret för att möta den accelererade utvecklingen som förväntas av dessa kandidater i den snabbt växande industrin. Under dessa akademier har vi särskilt uppskattat det dedikerade fokuset Volvo Cars gett dessa kandidater. Det märks tydligt att de ser dessa som en investering i framtiden som går långt utöver vårt partnerskap. Deras tillväxt är vår framgång!

HiQ

HiQ

Med sin vision om att kunna bidra till en bättre värld med hjälp av teknik som förenklar människors liv är HiQ idag ett av Sveriges ledande konsultföretag inom IT och teknik. Detta är en vision vi delar, vilket lett till att vi genom åren fått möjlighet att skapa många spännande akademier tillsammans med HiQ. 

Det framgångsrika partnerskapet kan delvis härledas till HiQs stora satsning på en ökad kompetensbas kring innovativa områden som mobila applikationer, design, embedded och självkörande bilar. Inom dessa spännande områden har vi skapat flera akademier med många väldigt duktiga unga ingenjörer. 

Centiro Solutions AB

Centiro Solutions AB

När det kommer till transport och logistik har Centiro några av de mest kraftfulla administrativa produkterna på marknaden i sin portfölj. Centiro som företag genomgått en otrolig resa, från starten i Borås till idag med kunder över hela världen och över 300 anställda.

Centiro är riktigt grymma på att ta hand om sina anställda och få dem att utvecklas. Ett resultat av detta är att de har blivit utsedd till Sveriges bästa arbetsgivare flera år i rad. Deras familjära kultur känns tydligt i väggarna när man kliver in på huvudkontor som är modernt designat och rustat med egen restaurang och gym.

Vi är stolta över att fått samarbeta med Centiro 2017 och i år 2020 skapade Academysprogram med fokus på områden som .NET-utveckling, AI, Devops och Scrum. Vi är stolta och otroligt glada över att kunna säga att vi varit med och bidragit till Centiros utveckling, och är säkra på att våra Academy-deltagare känner likadant än idag.

WirelessCar

WirelessCar

WirelessCar är en av de ledande innovatörerna inom uppkopplade fordonstjänster. Deras vision är att ta fordonsindustrin in i det digitala samhället och har som mål att ansluta 100 miljoner fordon till år 2025. Framtidens bil håller på att förändras från att bara vara en produkt, till att vara en tjänst – anpassad till varje användares behov. Deras uppdrag är att tillverka säkra, hållbara, effektiva och lustfyllda mobila lösningar för alla. Det växande behovet av att accelerera digitaliseringen och behovet att skapa uppkopplade lösningar till stora globala varumärken så som: Volkswagen, Volvo Cars, Jaguar, Land Rover och Daimler, kräver ny kompetens.

Vi såg det som en spännande utmaning att skapa ett Academyprogram för WirelessCar som vi anser är med och förändrar den moderna synen på personbilen, från ett transportmedel till så mycket mer. Till detta program rekryterade vi riktigt grymma Java-utvecklare och inkluderade för första året en AWS-certifiering som ett inslag bland våra utbildningar under Academy året.    

China Euro Vehicle Technology

China Euro Vehicle Technology

CEVT tillhör Geely Group och är deras innovationscenter som fokuserar på att hitta smartare sätt att bygga bilar – Genom banbrytande virtuell teknik och kontinuerlig innovation. CEVT grundades 2013 och har idag ca 2000 anställda. Deras förmåga att Tänka Stort gör att CEVT kan möta kraven från morgondagens globala marknad. Genom talangfulla individer, en innovativ och tillitsfull arbetsmiljö som uppmuntrar sina anställda att ta egna initiativ, har CEVT alltid Hitta Ett Sätt att möta de utmaningar som denna snabbt rörande marknad innebär.

För de som rekryterats till våra Academyprogram på CEVT är innovation och ny teknik en del av deras vardag. Uppdraget är att utveckla nästa generations fordon vilket bland annat inkluderar projekt inom artificiell intelligence och autonoma fordon.

Aros Electronics

Aros Electronics

Aros electronics tillhandahåller lösningar för motorer och frekvensomriktare och finns i Sverige, Italien och Kina. De utvecklar och producerar helt integrerade elektroniska lösningar för deras kunders unika industri- och fordonsapplikationer.

Deras erfarna designteam består inte bara av mycket kompetenta teknikexperter inom motor design, motorstyrning, kraftelektronik, inbyggda system och mekatronik, utan också väldigt skickliga applikationsingenjörer. I Aros in-house labb arbetar deras team i hela cykeln från idé till färdig produkt.

Aros arbetssätt att vara delaktiga i hela utvecklingskedjan från konceptstadiet till efter produktionsstart ger dem fullständig kontroll över hela designen och produktionen. Vilket i sin tur ger grundförutsättningarna att utveckla de mest optimala lösningarna anpassade till deras kundbehov.

Volvo Group Connected Solutions

Volvo Group Connected Solutions

Volvo Group Connected Solutions is a global organization that leads the development of Volvo’s connected services and solutions of tomorrow. Volvo Group Connected Solutions work at the forefront of connectivity by collecting and analyzing data from over 1 000 000 Volvo assets (trucks, buses, constructions equipment, engines) globally. The organization is set-up to deliver competitive offerings, shorten time to market and provide an arena for new service innovations together with customers, partners and the Volvo Group.

The Academy program was focused on Java and the development and operations of Volvo Groups connectivity platform and end user services.

The program included certifications in AWS, AI Introduction, Software security among others. A unique possibility for the participants to grow and develop their Java knowledge and an incredible start of their careers.

Låter New Minds Academy som något passande för dig?

Vi är just nu i full gång med att hitta grymma kandidater till
New Minds Academy 2021. Skicka in din ansökan så
kontaktar vi dig och berättar mer!

TILL ANSÖKAN