Ansök

Våra fantastiska deltagare

New Minds rekryterar några av Sveriges främsta juniora ingenjörer. Det är högst prioriterat att alla deltagare får en givande, utmanande och rolig tid i New Minds Academy. Vad tycker då deltagarna om New Minds Academy? Läs mer om några av deltagarnas upplevelser.

Don’t take our word for it, take theirs

Adam Andersson – HiQ Autonomous Drive

Adam lämnade Småland och Gnosjö för Göteborg och studier vid Chalmers. Gnosjöandan tog han dock med sig och nu jobbar Adam åt HiQ inom New Minds Academy med inriktning Autonomous Drive. Adam har läst  kandidat inom automation och mekatronik och en master inom Systems, Control and Mechatronics. Han såg en annons för New Minds Academy och blev intresserad utav upplägget.

Uppdrag

När Adam började New Minds Academy var han på ett in-house projekt på HiQ där han utvecklade ett Crew Management System  på ett stort internationellt flygbolag. Under projektet arbetade han med planering och optimering av allokering av flygpersonal. Han jobbar främst med back-end utveckling men gör även små ändringar i front-end.

Efter sitt projekt i flygindustrin började Adam i ett projekt inom bilindustrin där han jobbar i ett team som utvecklar ett ramverk för mjukvarutestning för all mjukvara i hela den färdiga bilen. Enligt Adam är detta ett extra roligt eftersom det är ett väldigt nytt projekt och något av ett ‘Proof of Concept’. Det är mycket som händer snabbt och man får väldigt ofta se resultat av sitt arbete vilket ger en extra morot. Utöver detta håller Adam tillsammans med resten av Autonomous Drive-gänget på med ett hobbyprojekt som innebär att göra en radiostyrd bil självkörande.

Adam om New Minds Academy

När vi frågade Adam vad han tyckte var det bästa med New Minds Academy svarade han genast det sociala nätverket som det ger tillgång till. Han kände en trygghet i att känna folk som han skulle börja jobba med, vilket var möjligt genom den gemensamma resan till Barcelona i början utav programmet. Intressanta utbildningar givna av väldigt kompetenta föreläsare är ytterligare en punkt som Adam pekar ut som positivt med New Minds Academy.

Kanske viktigast för Adam är att hann upplever att han är en del av HiQ och inte ser någon skillnad mellan sig och sina kollegor på HiQ. Detta är vårt mål i New Minds Academy, att leverera extra värde i din karriär utan att ta ifrån känslan utav tillhörighet till företaget du jobbar för. När Adam snart är klar med New Minds Academy kommer han att bli anställd på HiQ vilket för honom känns som ett väldigt naturligt nästa steg, precis vad vi på New Minds önskar.

Viktor Tengnäs – HiQ Autonomous Drive

Viktor Tengnäs är urpsrungligen från Falkenberg men numera Göteborgare. Han har läst en kandidat i Teknisk Fysik och en master i Complex, Adaptive Systems på Chalmers. Adam kom först i kontakt med New Minds via våra grymma rekryterare vilket ofta är första kontakten för samtliga våra IT-talanger. Viktor hade fått prova på fordonsindustrin tidigare genom sommarjobb och exjobb på Volvo och var därför mycket intresserad av att fortsätta inom samma spår.

Uppdrag

Precis som Adam Andersson så satt Viktor med ett in-house projekt på HiQ där han jobbade med Crew Management Systems. Nu sitter Viktor på ett projekt inom fordonsindustrin. Vid sidan av sina vanliga arbetsuppgifterna är Viktor också med de andra i Autonomous Drive Academyn och gör en radiostyrd bil självkörande. Han beskriver det som både kompetensutvecklande, socialt men framför allt riktigt kul!

Viktor om New Minds Academy

Utbildningar i toppkvalitet är det Viktor pekar ut som det bästa med New Minds Academy. Samtliga program i New Minds Academy går på utbildningarna vilket innebär att Viktor inte alltid direkt kunnat applicera dem till det projektet han satt i för tillfället. Detta var dock något som Viktor uppskattar. Han ser det som en fantastisk möjlighet att bredda sina kunskaper inom intressanta områden och är väldigt nöjd med de utbildnignarna som erbjudits i New Minds Academy.

Trygghet är en annan aspekt som Viktor tar upp. Viktor känner att han alltid har New Minds som backar honom ifall han är osäker på något eller behöver diskutera sin position. Viktor trivs väldigt bra på HiQ men att ha den tryggheten är väldigt värdefull för honom.

Det dubbla kontaktnät, både på HiQ och på New Minds, är ytterligare grädde på moset i New Minds Academy. Våra konsulter kommer i kontakt med varandra både genom hobbyprojekt som den självkörande radiostyrda bilen Viktor och hans Academy utvecklar, men också genom hackathons, utbildningar och after-works hos oss på New Minds, allt för att skapa en socialt stimulerad vardag för våra konsulter.

Alexander Bukk & Rickard Johansson

Rickard och Alexander kommer båda ursprungligen från Kungsbacka och har därför känt till varandra under större delen av sin uppväxt. De har båda läst till civilingenjör på Chalmers och framförallt intresserat sig för machine learning, statistik och programmering. Nu skriver de sitt exjobb tillsammans via New Minds Academy på Volvo Cars.

Rekryteringsprocessen

Alexander blev uppringd av New Minds rekryterare Johannes och fick därigenom upp intresset för att göra exjobbet via New Minds Academy. Alexander berättar att det som lockade främst var själva Academykonceptet, det kändes tryggt och som en bra start på karriären. Det var på en studentfest runt beerpongbordet som Alexander pitchade idén till Rickard om att skriva exjobbet tillsammans. ”Jag kände ju Rickard sedan tidigare och vet att han är duktig och att vi delade samma intressen, därför ville jag gärna skriva tillsammans med honom.”

Rekryteringen för exjobbet är även en kvalificering för en plats i Academyn och därmed en anställning på Volvo Cars. Därför fick kandidaterna besöka Volvo Cars och träffa olika gruppchefer vid flera tillfällen samt genomgå tekniska tester. Tillslut hade Rickard och Alexander 6 olika exjobb att välja mellan och valde såklart ett med inriktning mot machine learning.

Exjobbet på Volvo

Under exjobbet jobbar de på Volvo Cars Active Safetyavdelning och ska undersöka en viss machine learningsmodell. De ska ta reda på om, och i så fall i vilka situationer Volvo Cars kan jobba med just denna modell. De har fått väldigt fria tyglar och när de stöter på hinder har de tillgång till kompetenta medarbetare och handledare på arbetsplatsen.

Alexander och Rickard berättar att en av de bästa sakerna med att arbeta på Volvo Cars är att det är många otroligt kompetenta människor som arbetar där. Att det dessutom känns i väggarna att alla där är stolta över att arbeta på just Volvo Cars känns extra inspirerande. Detta i kombination med att Volvo Cars är ett stort och seriöst bolag som är ledande inom utvecklingen av framtidens fordon.

Adam Byléhn – Centiro

Adams resa till New Minds gick genom många delar av vårt land. Han är ursprungligen från Norrköping men via studier till civilingenjör i spel- och programvaruutveckling ledde hans resa till Karlskrona. Efter att blivit antagen i New Minds Academy hamnade Adam hos Centiro i Borås där han deltar i vår Academy, People-Driven Logistic Software.

Uppdrag

Adams arbetar främst med back-end utveckling i Centiros befintliga system. Detta innebär bland annat mycket utveckling av API:er och språket som hans leveransteam främst skriver i är C#. Då och då dyker det upp mindre uppdrag utanför hans huvudsakliga sysslor.

Adam trivs väldigt bra på sin arbetsplats. Han beskriver stämningen som väldigt avslappnad och att det aldrig är några otydligheter kring vad som behöver göras. Han blev positivt överraskad då han från början inte visste helt vad han skulle förvänta sig när han kom ut i arbetslivet. Vid frågan om han känner sig som del av Centiro svarar Adam definitivt ja.

Adam om New Minds Academy

När Adam ser tillbaka på sin tid i New Minds Academy känner han sig positiv. Resan i början av academyåret var ett klart plus men det var också stödet både från konsultchefer och i form av utbildningar som Adam verkligen blev positivt överraskad över.

Kontakten med New Minds var väldigt trygg. Stödet i att komma in på sitt första jobb efter examen var välbehövligt och det faktum att New Minds upplevdes som väldigt erfarna i branschen var ett extra plus. Adam skulle definitivt rekommendera folk att söka till New Minds Academy och har dessutom gjort så flertalet gånger.