Om oss

Syfte

New Minds skapades för att erbjuda unga ingenjörer en brygga mellan utbildning och arbetsliv i form av ett personligt rekryteringsföretag. Vår ambition är att lära känna våra kandidaters kompetenser, intresseområden och personliga egenskaper. Tillsammans försöker vi konkretisera och formulera dina mål, drivkrafter och vad du faktiskt värdesätter hos en arbetsgivare. Genom att utgå från din egen beskrivning av drömjobbet kan vi matcha din profiler mot företag i våra nätverk och på så sätt skapa förutsättningar för långsiktiga relationer mellan arbetsgivare och dig som arbetstagare.

Mål

Vår förhoppning är att alla som träffar oss på intervju ska få med sig något därifrån; om inte ett jobb så kanske en tankeställare, intervjutips eller ökad kunskap om arbetsmarknaden och vilka karriärvägar som finns. Vi är ett ungt företag, men ambitionen har fallit väl ut. Sedan starten har vi anställt mer än 100 unga ingenjörer från universitet och högskolor över hela landet. Våra kunder är allt från mindre startup-bolag till globala organisationer med tiotusentals anställda, företag vars gemensamma nämnare är ett behov av professionell hjälp med att hitta och rekrytera nya kompetenta medarbetare.

Bakgrund

Idén till ett nytt, annorlunda rekryteringsföretag föddes när två bolag möttes 2009. Det ena bolaget hade en stark förankring i den akademiska världen medan det andra bolaget hade lång erfarenhet från konsultbranschen och de utmaningar det innebär att bygga upp humankapital och rekrytera rätt. Tillsammans såg man tydligt ett behov av en aktör som kunde lyfta rekrytering en dimension bortom CV-högen och istället agera på personliga egenskaper, intressen och företagskulturer. Bolaget ägs och drivs idag av tre Chalmers-alumni med bred kunskap om såväl verksamhetsutveckling som om de teknikområden vi arbetar med.

Metod

Våra arbetsmetoder bygger på god kännedom om de kandidater som vi rekommenderar vidare till dig som företag och om de företag som vi rekommenderar vidare till dig som kandidat. Eftersom vi jobbar genom uppbyggda nätverk med närhet till källan använder vi inte stora generiska cv-databaser som ändå kräver ett tidsödande efterarbete. Genom dessa metoder strävar vi efter att du som arbetstagare skall få en bra start på din framtida karriär och att du som arbetsgivare skall få ett högt värde till låg risk och till liten arbetsinsats.

sofie

Sofie Tressing

Jag har blivit så väl omhändertagen av New Minds och kommer att rekommendera er till alla jag möter!
hassan

Hassan Elmir

Redan några timmar efter vårt första möte ringde New Minds upp mig och sa att de hade hittat en tjänst som de trodde skulle passa mig perfekt!
team_image
Co-Founder & CEO

Fredrik Marthinsen

Fredrik Marthinsen är en rutinerad civilekonom med erfarenhet från storbolag, småbolag, uppstartsbolag, föreningar, noterade bolag, familjebolag, telekombolag, finansbolag, industribolag och.... Innan han slog sig in på den entreprenöriella banan var han tio år i konsultbranchen där han slutade 2006 som regionchef på Logica (numera CGI). Fredrik har flera styrelseuppdrag och erfarenhet från olika ledningsroller. Om ni vill få fart på honom så är det bara att starta en kreativ diskussion om ett affärsupplägg som kan förändra världen, ``There is no end, only new beginnings!``

team_image
Consultant Manager

Susanna Stenson

Susanna är en musik- och teknikintresserad personalvetare, utbildad vid Göteborgs Universitet, som tidigare jobbat på bl.a. Academic Work och som lagerchef i Oslo. På New Minds är hon den som möter våra kandidater och lotsar dem igenom hela processen. Med intresse för det mesta har hon lätt för att skapa personlig kontakt och hitta gemensamma nämnare med nästan vem som helst.

team_image
Recruiter

Joakim Olsson

Joakim läser till civilingenjör i industriell ekonomi med master i Business Design and Entrepreneurship. På New Minds är han teamledare för rekryteringsfunktionen som ansvarar för att hitta rätt kandidater till våra kundföretag. Joakim brinner för att träffa nya människor och kan han samtidigt hjälpa dem till ett spännande jobb är ingen gladare än han!

team_image
Co-founder

Fredrik Borg

Fredrik är utbildad civilingenjör inom Teknisk Fysik på Chalmers, han har också en ekonomiexamen i finans från Handels i Göteborg och har studerat affärsutveckling och innovationsmanagement på ETH, Zürich. Han var med och drog igång New Minds, dessförinnan jobbade han med affärsutveckling i teknikbolag genom ett forskningsprojekt som drevs av Center for Business Innovation på Chalmers tillsammans med industriella partners. Just nu delar han sin tid mellan New Minds och systerprojektet Jappa där han tycker det är fantastiskt skoj att få kombinera teknik med ekonomi.

team_image
Consultant Manager

Caroline Stjerna

Caroline är en glad smålänning som har studerat Personal- och Arbetsliv vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon har tidigare arbetslivserfarenhet inom rekrytering, sälj och service. Caroline menar att det bästa med att vara konsultchef på New Minds är utmaningen att finna den perfekta matchningen mellan talangfulla ingenjörer och intressanta företag.

team_image
Recruiter

David Åsenhielm

David studerar just nu till civilingenjör på Chalmers i Göteborg. Han har tidigare jobbat som kurslärare inom matematik och motiveras av att hjälpa människor. I rollen som rekryterare ser han just möjligheten att hjälpa som den största drivkraften.

team_image
Co-Founder & COO

Nils Widmark

Nils har läst till civilingenjör i industriell ekonomi på BTH och CTH. Han har en gedigen bakgrund som affärsutvecklare och projektledare innan han blev egen företagare 2009. Kort därefter var han med och startade New Minds och driver idag bolaget samtidigt som han är en inbiten idrottutsövare på fritiden. Inget uppdrag är för stort eller för smått Nils!

team_image
Finance & Accounting

Henrik Wolf

Henrik har studerat finans, management och marknadsföring både i Sverige och i Ryssland. På New Minds basar han över allt som har med ekonomi att göra och lite till. Han gillar att arbeta analytiskt och interagera med människor i arbetslivet vilket gör honom till en koncernekonom att räkna med.

team_image
Recruiter

Rebecca Härkönen

Rebecca läser sitt tredje år på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på Chalmers. Hon är en kreativ person som drivs av att lösa problem och träffa nya människor. Vid sidan av studierna jobbar hon med att hjälpa New Minds komma i kontakt med nya duktiga kandidater.

team_image
Recruiter

Hanna Allervik

Hanna har en bakgrund inom sälj och ledarskap och studerar just nu på IHM Business School. Hon startade som Account Manager och håller nu även i trådarna för New Minds IT-tjej-nätverk; Tjejkväll @ New Minds. Hon brinner för nätverkande och att föra människor samman!