Om oss

Syfte

New Minds skapades för att erbjuda unga ingenjörer en brygga mellan utbildning och arbetsliv i form av ett personligt rekryteringsföretag. Vår ambition är att lära känna våra kandidaters kompetenser, intresseområden och personliga egenskaper. Tillsammans försöker vi konkretisera och formulera dina mål, drivkrafter och vad du faktiskt värdesätter hos en arbetsgivare. Genom att utgå från din egen beskrivning av drömjobbet kan vi matcha din profiler mot företag i våra nätverk och på så sätt skapa förutsättningar för långsiktiga relationer mellan arbetsgivare och dig som arbetstagare.

Mål

Vår förhoppning är att alla som träffar oss på intervju ska få med sig något därifrån; om inte ett jobb så kanske en tankeställare, intervjutips eller ökad kunskap om arbetsmarknaden och vilka karriärvägar som finns. Vi är ett ungt företag, men ambitionen har fallit väl ut. Sedan starten har vi anställt mer än 100 unga ingenjörer från universitet och högskolor över hela landet. Våra kunder är allt från mindre startup-bolag till globala organisationer med tiotusentals anställda, företag vars gemensamma nämnare är ett behov av professionell hjälp med att hitta och rekrytera nya kompetenta medarbetare.

Bakgrund

Idén till ett nytt, annorlunda rekryteringsföretag föddes när två bolag möttes 2009. Det ena bolaget hade en stark förankring i den akademiska världen medan det andra bolaget hade lång erfarenhet från konsultbranschen och de utmaningar det innebär att bygga upp humankapital och rekrytera rätt. Tillsammans såg man tydligt ett behov av en aktör som kunde lyfta rekrytering en dimension bortom CV-högen och istället agera på personliga egenskaper, intressen och företagskulturer. Bolaget ägs och drivs idag av tre Chalmers-alumni med bred kunskap om såväl verksamhetsutveckling som om de teknikområden vi arbetar med.

Metod

Våra arbetsmetoder bygger på god kännedom om de kandidater som vi rekommenderar vidare till dig som företag och om de företag som vi rekommenderar vidare till dig som kandidat. Eftersom vi jobbar genom uppbyggda nätverk med närhet till källan använder vi inte stora generiska cv-databaser som ändå kräver ett tidsödande efterarbete. Genom dessa metoder strävar vi efter att du som arbetstagare skall få en bra start på din framtida karriär och att du som arbetsgivare skall få ett högt värde till låg risk och till liten arbetsinsats.

Kajsa

Kajsa

New Minds är språngbrädan ut i arbetslivet och de hjälpte mig att hitta ett företag som verkligen passar min personlighet och mina mål.
Läs mer
sofie

Sofie

Jag har blivit så väl omhändertagen av er och kommer att rekommendera er till alla jag möter!
Läs mer
Hassan

Hassan

Redan några timmar efter vårt första möte ringde New Minds upp mig och sa att de hade hittat en tjänst som de trodde skulle passa mig perfekt!
Läs mer
team_image
Account- & Consultant Manager

Ari Ahmed

Ari är en glad energisprudlande person som läst till Personalvetare på högskolan väst. Med sitt engagemang och intresse för IT driver Ari alltid affären framåt med kandidaten och kunden i största fokus. Med erfarenhet från konsultbranschen och sitt stora intresse för processen gör det Ari till en träffsäker konsultchef. Fotbollsintresset är stort och vill du diskutera spelarköp, klubblag eller taktik så är Ari alltid på plats.

team_image
Co-founder, Business Developer

Fredrik Borg

Fredrik är utbildad civilingenjör inom Teknisk Fysik på Chalmers, han har också en ekonomiexamen i finans från Handels i Göteborg och har studerat affärsutveckling och innovationsmanagement på ETH, Zürich. Han var med och drog igång New Minds, dessförinnan jobbade han med affärsutveckling i teknikbolag genom ett forskningsprojekt som drevs av Center for Business Innovation på Chalmers tillsammans med industriella partners. Just nu delar han sin tid mellan New Minds och systerprojektet Jappa där han tycker det är fantastiskt skoj att få kombinera teknik med ekonomi.

team_image
Recruiter

Rebecca Härkönen

Rebecca läser sitt fjärde år på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på Chalmers. Hon är en kreativ person som drivs av att lösa problem och träffa nya människor. Rebecca är både en teknisk och pedagogisk person, detta fick hon nytta av när hon var handledare på en javakurs på Chalmers.
Vid sidan av studierna jobbar hon med att hjälpa New Minds komma i kontakt med nya duktiga kandidater.

team_image
Account- & Consultant Manager

Mattias Isik

Mattias har läst till personalvetare vid Karlstads universitet. Han har en bakgrund inom sälj- konsult- och rekryteringsbranschen. Mattias värdesätter relationer högt vilket gör honom mycket omtyckt bland kollegor, kunder och konsulter. På fritiden utövar Mattias MMA, där han hittills är obesegrad! Även utanför buren är han en riktig vinnare och han backar inte undan en diskussion eller en utmaning i valfritt spel. Mattias är nämligen en äkta gamer!

team_image
Recruiter

Karin Lyktberg

Karin är utbildad hälsovetare med en examen i kostvetenskap. Då hon också har ett intresse för personalfrågor valde Karin att även läsa personalvetarprogrammet vid Göteborgs universitet. Hon är just nu inne på sitt tredje och sista år. I framtiden vill hon kombinera hälso- och personalfrågor i arbetet. Tidigare har Karin arbetat mest administrativt men även en del med service såsom reception och inom restaurangbranschen. Vidare trivs Karin i roller där hon kan göra skillnad och hjälpa andra vilket kommer väl till användning i arbetet som rekryterare.

team_image
Co-Founder & CEO

Fredrik Marthinsen

Fredrik är en rutinerad civilekonom med erfarenhet från både stora och små bolag. Innan han slog sig in på den entreprenöriella banan var han tio år i konsultbranchen där han slutade 2006 som regionchef på Logica (numera CGI). Fredrik har flera styrelseuppdrag och erfarenhet från olika ledningsroller. Om ni vill få fart på honom så är det bara att starta en kreativ diskussion om ett affärsupplägg som kan förändra världen, ``There is no end, only new beginnings!``

team_image
Head of Recruitment & Consultant Manager

Caroline Stjerna

Caroline är en glad smålänning som har studerat Personal- och Arbetsliv vid Linnéuniversitetet i Växjö. Hon har tidigare arbetslivserfarenhet inom rekrytering, sälj och service. Caroline menar att det bästa med att vara konsultchef på New Minds är utmaningen att finna den perfekta matchningen mellan talangfulla ingenjörer och intressanta företag.
Caroline är trefaldig världsmästarinna(!) med totalt 13 medaljer på VM och EM i dragkamp.

team_image
Co-Founder & COO

Nils Widmark

Nils har läst till civilingenjör i industriell ekonomi på BTH och CTH. Han har en gedigen bakgrund som affärsutvecklare och projektledare innan han startade sitt första företag 2009. Kort därefter var han med och startade New Minds och driver idag bolaget samtidigt som han är en inbiten idrottutsövare på fritiden. Inget uppdrag är för stort eller för smått för Nils!

team_image
CFO

Henrik Wolf

Henrik har studerat finans, management och marknadsföring både i Sverige och i Ryssland. På New Minds basar han över allt som har med ekonomi att göra och lite till. Han gillar att arbeta analytiskt och interagera med människor i arbetslivet vilket gör honom till en koncernekonom att räkna med.

team_image
Recruiter

David Åsenhielm

David studerar just nu till civilingenjör på Chalmers i Göteborg. Han har tidigare jobbat som kurslärare inom matematik och motiveras av att hjälpa människor. I rollen som rekryterare ser han just möjligheten att hjälpa som den största drivkraften.

team_image
Sales and Digital Marketing

Adam Myrén

Adam läser till civilingenjör i industriell ekonomi på Chalmers och har precis slutfört sitt första år på masterprogrammet Software Engineering. Han har även varit utbytesstudent vid Nanyang Technological University i Singapore och på fritiden passar Adam på att resa, åka skidor och gillar allt som har med idrott att göra.