Rekryterarna

VI ÄR STOLTA ÖVER ATT PRESENTERA VÅRT GRYMMA REKRYTERINGSGÄNG!

 

Din första kontakt

Sofie, Johannes, Fredrik, Victor och Andreas, dessa personer är oftast din första kontakt med New Minds. Rekryterarna i teamet har kompetenser inom IT och personalvetenskap och besitter därmed goda kunskaper för att förstå vad du kan och vad du vill göra.

 

New Minds är det personliga rekryteringsföretaget, vi fungerar som en gateway mellan dig som kandidat och din blivande arbetsgivare. Genom vårt gedigna nätverk av olika företag hittar vi inte bara ett jobb åt dig, utan vi hittar ett jobb som du verkligen trivs på.

Citat från en kandidat:

”Jag hade flera företag som kontaktat mig under slutet av mina studier men eftersom Victor var så trevlig och kunnig ville jag gärna träffa New Minds för en intervju”

 

Dig i fokus

När våra rekryterare ringer dig utgår de alltid ifrån dig som individ, dina kunskaper och önskemål. De ställer frågor kring din tekniska kompetens, tidigare erfarenheter och dina tankar kring framtida jobb. Om de anser att du är en person som vi kan hjälpa bjuds du in på kaffe och en mer djupgående intervju.

 

Har våra rekryterare inte ringt dig? Gå inte och vänta utan ansök här!

Spontanansökan
Andreas
Sofie
Johannes
Victor
Fredrik
Vetenskapsfestivalen

Vetenskapsfestivalen

 

Denna vecka arrangeras Vetenskapsfestivalen som är en plattform för att kommunicera vetenskap på ett lättgängligt och kreativt sätt. Upp emot 70 000 personer beräknas att besöka de olika evenemangen som arrangeras runt om i Göteborg. Här är våra tips inför helgen:

  • Robot-SM 2018

Chalmers Robotförening anordnar Robot-SM där man bygger och tävlar med robotar i olika grenar.

Tid: 10:00-17:00 Lördag

Adress: Sven Hultins gata 6

 

  • Elektriska Textiler

I framtiden kommer det vara möjligt att ladda batterier genom kläderna. Vi berättar hur.

Tid: 19:00-19:45 Lördag

Adress: Järntorget

 

  • Sakernas internet och 5G- vad, hur och varför?

Vad sker inom forskningen för att skapa smarta system inom nya områden, såsom självkörande bilar?

Tid: 13:00-14:00 Söndag

Adress: Göteborgs universitet, Västra Hamngatan 25

 

  • Gränslösa nätverk med ingenjör utan gränser

En interaktiv workshop där man får skapa olika typer av nätverk och träffa ingenjörer.

Tid: 10:00-18:00 Söndag

Adress: Nordstantorget

Manifestation Zombie

Fotograf: Niklas Bernstone

New Minds var på plats under invigningen av festivalen där Max Tegmark, professor vid MIT, föreläste om AI och dess påverkan på vår framtid.  Under kvällen debatterades det kring de möjligheter som öppnas i och med den nya AI-tekniken men även de etiska problem som redan nu är viktiga att diskutera och belysa. Detta är ett otroligt viktigt ämne och ett kompetensområde som vi tror kommer vara efterfrågat på arbetsmarknaden i framtiden.

Vetenskapsfestivalen
Konsultfest!

Mexikansk fest á la New Minds

 

Tillsammans med våra grymma konsulter trollade vi oss mentalt bort från regniga Göteborg för en kväll och bjöd in till mexikans fest på New Minds HQ. Under kvällen korades bland annat bästa sombrero, bästa snapsvisan (givetvis med mexikanskt tema) och snyggaste groupien.

 

Vi på New Minds tror på en stark samanhållning! Då våra konsulter jobbar hos en rad olika kunder utspritt över Göteborg vill vi skapa tillfällen under året att träffas, ha kul och lära känna varandra ytterligare.

 

Vi vill tacka alla konsulter för en fantastiskt roligt och kreativ kväll. Så som det brukar vara när vi är igång så bestod kvällen av mycket skratt, men även hel del dans och sång.

 

Är du en grym programmerare som önskar bli en del av New Minds nätverk? Vad kul! Skicka då in en spontanansökan till oss så hoppas vi att vi kan hjälpa dig hitta drömjobbet.

Spontanansökan
BAM- BHT:s arbetsmarknadsdag!

New Minds PÅ BTH:S ARBETSMARKNADSDAG!

 

Närvarande, personliga och professionella, vi vill hjälpa dig! Detta var vår ambition, vilket vi på New Minds önskade nå ut med till alla studenterna på BAM-mässan. Vi ville förmedla att vårt arbetssätt hjälper nyexaminerade studenter att hitta ett jobb som matchar deras personlighet och kompetens.

 

Andreas vår studentambassadör höll en informationsrik föreläsning för alla deltagande på mässan som ledde till mycket skratt och energi. Alla som ville fick också möjligheten att komma och utmana någon i vårt team på en hockeymatch under dagen, vilket blev en succé!

 

Förutom att vi fick möjligheten att vara med på BHT s välorganiserade mässa så fick vi också träffa fantastiska studenter och skapa oss nya kontakter. Vi intervjuade studenter på plats men kommer också att få besök av några på vårt kontor i Göteborg. Vi ger dessa nyexaminerade chansen att hitta sitt drömjobb i Göteborg.

 

Träffade du oss på BAM-mässan men inte hann prata med oss eller få svar på alla dina frågor, så tveka inte på att skicka in en spontan ansökan!

bam
Nu är resultatet från Google Hash Code här!

Uppföljning från hackathon kvällen

 

Det blev en inspirerande och energifylld kväll hos oss på New Minds den 1:e mars när Google hash code gick av stapeln. Våra deltagare presterade på hög nivå och stämningen var sprudlande och idéerna flödade.

Uppgiften var att skriva en optimeringsalgoritm för att få självkörande bilar att transportera så många människor som möjligt till sina förbestämda destinationer. De tävlande fick bonuspoäng om personerna kom fram i tid. Då tävlingen är internationell var deras motståndare från Europa, Mellanöstern och Afrika.

 

Men till det mest spännande, hur gick det för oss…!?

Vi hade tre starka lag som bestod av två till fyra personer där alla tävlande var från New Minds nätverk. Vårt bästa lag lyckades få fram 16 miljoner körningar, vilket är helt fantastiskt! Dessvärre tog vi oss inte till finalen i Dublin men vårt bästa lag hamnade på en 28:e plats av 47 svenska tävlande lag.  Nu återstår det att se vilket lag som står ensam kvar som vinnare på finalen den 28 april. Vi hoppas på att göra om detta även nästa år och är redan revanschsugna!

Har du frågor eller funderingar kring nästa års hackathon så mejla  Malin vår assisterande konsultchef på New Minds.

Kontakta Malin
Malin7
BAM- BHT:s arbetsmarknadsdag!

New Minds åker till Blekinge

Onsdag 7 mars besöker vi BTH:s arbetsmässa i Karlskrona. BAM är en arbetsmarknadsmässa för alla studenter på Blekinge tekniska högskola.

 

Vad ska vi göra där?

Vår studentambassadör Andreas kommer hålla en lunchföreläsning och berätta om vilka vi är och vilka tjänster vi jobbar med.

Vi kommer även presentera New Minds Academy som startar i september. Detta ger dig som nyexaminerad ingenjör en kickstart ut i arbetslivet. Under 12 månader kombineras arbete med utbildning och mentorskap. Såklart erbjuder vi marknadsmässig lön!

Under dagen kommer vår konsultchefsassistent Malin och även Andreas att ge matnyttiga tips på hur du som student kan göra för att hitta ditt drömjobb. Passa på att besöka oss och ställ frågor samt lyssna på hur vi kan hjälpa dig att hitta rätt efter examen!

Detta kommer bli en fantastisk dag och vi ser fram emot att träffa alla driva studenter. Kom förbi och mingla med oss vid vår monter, eller varför inte utmana oss i en hockeymatch!  Vi ses i morgon från kl 10.

Google Hackathon hos New Minds

Var med och visa vad du kan i Googels hackathon hos New Minds!

Nu har du chansen att tävla mot andra duktiga programmerare från Europa, Mellanöstern och Afrika. Google arrangerar varje år en teambaserad programmeringstävling och i år har vi på New Minds valt att erbjuda alla våra anställda möjligheten att teama upp och tävla i våra lokaler! De team som löser uppgifterna bäst går vidare till finalen i Dublin den 28 April. Läs mer här: g.co/hashcode

 

Vi organiserar en hub, så du och dina New Minds kollegor kan få vara med och tävla! New Minds bjuder på dryck och tilltugg under kvällen. Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller så skynda er med att skicka in anmälan!

Kom igen nu, in och anmäla dig på både vår Facebook sida och till Goggles anmälan, det är först till kvarn som gäller!

 

  1. Anmäl att du kommer:

 

  1. Anmäl ditt team.

Vet du redan nu vilka du vill tävla med? Kanon då kan ni direkt anmäla ert team i judgesystemet.

Vill du delta men har inget team? Inga problem! Anmäl dig till eventet och anslut dig till hubben så delar vi in dig i ett team.

 

Hålltider:

17:30 Setup av datorer och team

18:00 Nedräkningen börjar, instruktioner skickas ut

18:30 Deadline: skapa team. Problemen presenteras genom livestream

18:45 Tävlingen börjar!

21:30 Live Scoreboard fryses.

22:30 Tiden är slut! Resultaten presenteras och vi avslutar kvällen.

Varmt välkomna!

New Minds CSR

New Minds <3  CSR

Tack kära kunder, partners och kandidater för ett fantastiskt 2017! För att uttrycka vår tacksamhet har vi i år valt att skänka en julgåva till Ingenjörer utan gränser – en organisation som använder ingenjörskonst för att förbättra världen

 

Socialt ansvar

Vår starka önskan om att göra skillnad har drivit oss från allra första början. Och driver oss än idag – i allt vi gör. Från att matcha ihop rätt kompetens med rätt företag till att bygga ett team som brinner för sitt jobb. Men att göra skillnad för oss innebär så mycket mer. Som företag har vi möjlighet att tillsammans med ideella krafter göra stor samhällsskillnad. Därför har vi valt att julen 2017 ge en julgåva genom Addtruly till Ingenjörer utan gränser som arbetar med att förändra och förbättra vår värld genom ingenjörskonst.

Ingenjörer utan gränser

Ingenjörskonst, teknik och IT är en passion som vi delar med våra kunder och med våra kandidater. Ingenjörskonst bygger våra samhället, tekniken möjliggör framsteg och IT förändrar vår värld. Ingenjörer utan gränser är en ideell organisation som delar vår passion och som sedan början på 2000-talet använder just ingenjörskonst för att förbättra världen.
Organisationen driver projekt både i Sverige och utomlands. I främst Östafrika och Nepal bygger man t.ex. vattentankar, installerar solpaneler, bygger datasalar och mycket mer. Alltid med fokus på att främja barns och ungdomars möjlighet till utbildning genom förbättrad studiemiljö hemma och i skolan.
I Sverige arrangeras seminarier, workshops och andra event för barn, nyanlända och yrkesverksamma ingenjörer. T.ex. driver man en uppsökande verksamhet där man kontaktar nyanlända ingenjörer och hjälper dem att i väntan på asyl få i ordning sina papper, få möjlighet att praktisera på en svensk arbetsplats, m.m. Man arrangerar även inspirationsworkshops för barn och unga för att i tidig ålder väcka nyfikenhet och lust till teknik, IT och ingenjörskonst.
Vi stödjer Ingenjörer utan gränsers arbete eftersom vi vill bidra till individers utveckling, till ett bättre samhälle och till en tryggare, mer rättvis värld.