New Minds CESA

CESA

Vi till tacka för ett bra år tillsammans och önska er en God Jul och ett Gott nytt år!

 

I år har vi valt att stötta organisationen CESA, Computer Education in South Africa, som arbetar för att ge barn i södra Afrika en bättre utbildning genom att donera datorer och ge datorkunskaper. Föreningen består av en grupp IT-studenter från Chalmers som varje sommar åker ner till Afrika för att göra skillnad på plats.

 

Projektet startades 2008 av Samuel Bengmark som var programansvarig på IT-programmet. Sedan dess har de gjort 10 resor till KwaZulu-Natal och Durban. Den första resan som gjordes installerades 212 datorer på 11 olika skolor vilket gav ungefär 10 000 elever tillgång till datorer. Målet är att donera 300 datorer varje år, men vissa år fokuserar de mer på utbildning hos de skolor som redan har datorer. I år kommer CESA lägga mer resurser på återvinning av datorer.

 

CESA samarbetar med organisationen Star for Life som arbetar på sydafrikanska och namibiska skolor för att förhindra spridningen av aids.

 

Om ni också vill vara med och stötta detta initiativ kan ni donera era gamla datorer till årets projekt. Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

 

För mer info kontakta: info@cesaproject.com

 

FB_Insta_GodJul
CESA

Från oss alla till er alla en riktigt God Jul!

Musikhjälpen

Musikhjälpen!

 

En vecka om året sänder SVT tillsammans med Sveriges Radio P3 evenemanget Musikhjälpen för att lyfta fram en undanskymd humanitär katastrof. Evenemanget pågår non-stop i en vecka med syfte att samla in pengar till Radiohjälpen och ett speciellt rättviseprojekt.

I år sänds Musikhjälpen mellan den 10-16 december från Stortorget i Lund med temat ”Alla har rätt att funka olika”. Det finns ungefär en miljard människor med funktionsnedsättning i världen och många av dessa personer lever i fattigdom och saknar möjlighet att försörja sig själva. Människor med funktionsnedsättning är även en av världens mest diskriminerade grupper. Med en funktionsnedsättning är risken stor att man drabbas hårdare i tider av nöd och får ofta hjälp sist.

Vi på New Minds tycker det är enormt viktigt att uppmärksamma allas olikheter och skapa rätt förutsättning för varje individ. För att stötta och bidra till årets Musikhjälp har vi därför valt att ställa upp med vår egen insamlingsbössa där även du kan vara med och hjälpa oss att hjälpa! Vår digitala insamlingsbössa kommer du till genom att klicka på knappen ”ditt bidrag” nedanför och pengarna skickas direkt vidare till Musikhjälpen. Du hittar också länken på Facebook där du kan följa hur vi stöttar Musikhjälpen.

 

Gå direkt till vår bössa och skicka ditt bidrag

Ditt bidrag

Nu kör vi!

Musikhjälpen
Teknikvärlden

De tio vanligaste riskerna för mobila appar!

 

Har du koll på de vanligaste riskerna för mobila appar?

 

Användandet av mobila enheter blir större och större och apparna blir allt fler i våra telefoner. Detta leder i sin tur till fler riskfaktorer och för varje år rapporteras det om attacker och intrång där känslig information riskerar att läcka ut. Marielle Hagblad, mobilsäkerhetsexpert, berättar i en artikel att riskerna hos mobila appar kan fördelas i två kategorier; dels de rena sårbarheter som hackare kan utnyttja samt de mer diffusa, gråskaliga hot som inte är regelrätta sårbarheter, men som definitivt är oroväckande.

Hur många appar har du installerat på din mobil? Hur många av dessa appar har tillgång till din position, sms eller hälsodata? Är appen gratis? I så fall är det ofta du och din data som är produkten.

 

 

Nedan kan du se de tio vanligaste riskerna inom mobila appar:

internet-315799__340

10. BORTGLÖMD FUNKTIONALITET

9. REVERSE ENGINEERING

8. MANIPULERAD KOD

7. DÅLIG KODKVALITET

6. FELAKTIGA BEHÖRIGHETER

5. OTILLRÄCKLIG KRYPTERING

4. OTILLRÄCKLIG AUTENTISERING

3. OSÄKER KOMMUNIKATION

2. OSÄKER DATALAGRING

1.FELAKTIG ANVÄNDNING AV OPERATIVSYSTEMETS FUNKTIONER

– En risk som kan innebära att utvecklaren missat att inaktivera kryphål där hackare kan ta sig in, eller att viss känslig data kring utvecklingen har lämnats kvar i den slutfärdiga produkten.

 

– En metod som innebär att hackern demonterar appen i fråga för att granska varje komponent för sig. Hackern kan på så vis se servrar och databaser som appen kommunicerar mot, stjäla data eller kunna bygga en ny falsk kopia av appen.

 

Det finns en uppsjö av falska appbutiker som har många åtråvärda versioner av våra vanligaste appar. Här betalar du dock oftast med en annan valuta än när du laddar hem appar från AppStore eller Google Play – här kostar appen data om dig och din enhet.

 

 

Med en dålig kodkvalité hos en mobilapplikationer som menas att de är byggda fel eller med hjälp av dåliga API:er. Denna sårbarhetskategori är väldigt generell men handlar kort och gott om att koden är dåligt knackad.

 

I stort sett alla appar har olika behörighetsnivåer. En hacker kan hitta sårbarheter i dessa och forcera sig till ett administratörskonto och därigenom stjäla känslig data.

 

Känslig data måste krypteras, så är det bara. Problem med kryptering kan bero på att appen i sig har osäker eller dålig kryptering – eller så sker trafiken till backendservar osäkert. Se till att ha koll på detta, taskig kryptering kan sluta med mycket allvarliga konsekvenser.

 

Svaga autentiseringsalternativ möjliggör för en hackare att knäcka nöten kring hur inloggningen funkar och därigenom ta sig in i obehöriga system.

 

Via osäkra nätverk finns alltid risken för så kallade MiTM (man in the middle) -attacker, där en hacker med olika metoder kan stjäla data från appar medan telefonen är uppkopplad till det nätverket.

 

I en hackares händer kan såklart mycket hända, och det denna kategori innefattar är möjligheten för en hacker att kunna plocka ut användardata eller inloggningsuppgifter från en app för att de helt enkelt sparas synligt och okrypterat i appens lagringsdel.

 

På första plats ligger en samling missförstånd, för det är egentligen vad denna kategori handlar om. I samband med nya versioner av operativsystem kommer också riktlinjer för hur en utvecklare bör använda dess funktioner och ett vanligt problem är att man missförstår dessa. I strävan att göra det bättre blir det lätt fel, vilket leder till att sårbarheter växer fram i många mobila appar.

 

 

 

Källa: https://techworld.idg.se/2.2524/1.710444/experten-varnar-mobila-appar

 

Movember

Movember

 

Vi på New Minds tycker det är oerhört viktigt att stötta och bidra till forskningen mot cancer, i alla dess former. Under oktober hade vi flera aktiviteter kring Rosa bandet och Bröstcancerfonden och denna månad drar vi vårt strå till stacken och uppmärksammar forskningen mot prostatacancer och rörelsen Movember.

 

Idén för Movember uppkom under 2003 då två vänner från Melbourne i Australien organiserade ett evenemang där de lät 30 män odla sina mustascher under 30 dagar med syfte att uppmärksamma prostatacancer. Denna grupp startade senare the Movember Foundation som idag är en global stiftelse och trenden att låta mustaschen växa i November är idag något som syns världen över.*

Prostatacancer uppkommer när vissa celler i prostatan reproduceras mycket snabbare än vanligt, vilket leder till en tumör. Om prostatacancern inte behandlas kan cancerceller sprida sig från prostatan och angripa andra delar av kroppen, i synnerhet lymfkörtlarna och skelettet, och producera sekundära tumörer i en process som kallas metastas.**

 

Vi vill uppmärksamma och bidra med pengar till forskning mot denna hemska sjukdom, därför har vi valt att ställa upp med Team New Minds i årets Movember. Alla kan delta, antingen genom att lägga upp en bild på sig själv med tillhörande mustasch och ta emot donationer, eller genom att själv donera pengar för andra tävlande Mo-Bros!

 

Gå in på https://se.movember.com/mospace/team# för att skapa ett konto och skicka in ditt bidrag!

Tack för ditt engagemang!

 

*Källa: https://se.movember.com/about/history

**Källa: https://se.movember.com/mens-health/prostate-cancer#the-facts

 

Hannaandreas
New Minds Academy

New Minds Academy med exjobb

New Minds har tagit fram ett koncept där vi hjälper dig som ingenjörsstudent hitta exjobb som leder till fast anställning. Vår ambition är att du som nyexaminerad ska få en kickstart i karriären på ett företag som passar både din personlighet och din erfarenhet.

Som start för Academy-året åker vi tillsammans på en utbildningsresa någonstans utanför Sveriges gränser och under de följande 12 månaderna som utgör Academy-perioden erbjuder vi flera utbildningstillfällen med certifierande utbildare för att ge dig spetskompetens inom flera spännande och nyttiga områden. Vid varje utbildningstillfälle hålls även olika konsultevent med allt från AW’s, middagar och andra trevliga aktiviteter.

Intervju med Benjamin Sommer

 

Vi har träffat en av våra utbildare Benjamin Sommer, som är certifierad utbildare inom Scrum, för att hålla en kort intervju om hur hans utbildning går till samt fråga vad han tycker om New Minds Academy som koncept för nyexaminerade ingenjörer.

Benjamin

Vad innehöll utbildningen?

Scrum-utbildningen var en 2-dagarskurs där eleverna fick en introduktion till Scrum’s ramverk och det agila arbetssättet. Kursen inkluderade även Scrum’s teoretiska grunder och under kursen genomfördes flera praktiska övningar för att få en tydlig bild av hur Scrum fungerar i verkligheten.

 

Hur hjälper din utbildning konsulterna på deras arbetsplats?

Scrum är den mest använda projektmetodiken världen över. Att ha en förståelse för vad Scrum är ger konsulterna möjlighet att ansluta sig till ett Scrumteam redan från dag ett.

New Minds Academy

Vad tycker du om vårt Academy-koncept och tror du det är givande för konsulterna?

Jag tycker att akademin som koncept är bra! Jag tror att den ger en blandning av professionella och sociala händelser som skapar en värdefull stämning för konsulterna. Det ger möjlighet att dela sina erfarenheter och att få lära av varandra för att kunna tillämpa sina kunskaper i en riktig arbetsmiljö.

 

Har du något tips för konsulterna inför framtiden?

Var nyfiken och villig att lära dig nya saker. Dela dina erfarenheter med andra och tänk på att utmaningar leder till ständig förbättring!

Utbildningsresa

New Minds Academy!

Efter en fantastisk resa till Kroatien som gav konsulterna kunskap och energi inför hösten utmaningar så har startskottet gått för New Minds Academy 2018.

Vi på New Minds ser det positiva att kombinera nytta med nöje, därför väljer vi att varje sommar kickstarta året med New Minds Academy utanför Sveriges gränser. Detta året gick resan till den underbara ön Hvar! Under förmiddagarna hade vi utbildningar för konsulterna med fokus på förberedelser inför deras kommande arbetsuppgifter och eftermiddagarna bestod av aktiviteter, där kajakpaddlingen blev en av höjdpunkterna.

Emma är en av konsulterna som var med på resan och hon har svarat på några frågor vad hon tyckte om resan samt varför hon valde New Minds Academy som första steget ut i arbetslivet.

Emma berätta vad hon tyckte om resan och utbildningarna:

 

Berätta lite kort om dig själv, vad du läst på universitetet och varför?

Jag har pluggat civilingenjör på Chalmers med en bas i mjukvaruutveckling och sedan fokus på algoritmer, AI och maskininlärning på mastern. Jag gillar programmering och utmaningen i att analysera och hitta mönster i det jag gör. Det händer mycket inom AI nu, och jag vill vara en del av den utvecklingen. I tjänsten jag fått på CEVT genom New Minds jobbar jag inom AI och innovation, vilket passar mina mål perfekt.

 

Vad var resans höjdpunkt?

Resans höjdpunkt var kajakturen och att lära känna alla andra som var med, det har blivit mycket nya vänner och bekantskaper.

 

Vad tar du med dig ifrån resan?

Jag tar framförallt med mig alla nya bekantskaper där jag byggt upp ett litet nätverk. Sen tar jag också med mig lärdomen vi fick ifrån Scrum-utbildningen, den höll hög kvalitet och gav mycket nyttiga kunskaper. Jag blev positivt överraskad när jag upptäckte att utbildningen genom New Minds stämde så bra överens med hur de vill jobba med Scrum på CEVT.

 

Vad avgjorde att du valde New Minds Academy?

Från början sökte jag direkt till själva tjänsten och inte till akademin. Men när jag fick höra om akademin tyckte jag det lät intressant med utbildningstillfällen under året och roligt att få starta med en utbildningsresa.

 

Vad ser du fram emot under din Akademi period?

Att få träffa de andra som ingår i New Minds Academy 2018 och höra hur det går för dem på deras arbetsplatser, och kanske köra nån After Work med tanke på den härliga stämningen vi hade på utbildningsresan. Jag ser också fram emot utbildningarna som kommer under året, det ska bli spännande att se vad de ska handla om och om de blir lika givande som den första utbildningen.

 

 

Är du mer nyfiken hur vårt Akademi program ser ut kan du gå in på vår hemsida eller kontakta någon av oss på New Minds.

New Minds Academy
Kajakturen

Vad räknar du med att få ut av din period i vårt Akademi program?

Att få relevanta utbildningar för mitt arbete och att efter detta år se om denna tjänst på CEVT har funkar bra för både dem och mig.

 

Finns det något tips du kan ge till andra som funderar på vårt akademikoncept?

Svårt att säga efter min första vecka, men tips till nyexaminerade som inte vet vart eller vad de vill jobba med men som vet vad de är bra på är det en bra idé att söka till New Minds Academy. New Minds kan hjälpa till med navigering av arbetsgivare och roller, så att man hittar en spännande ingångstjänst efter examen.

New Minds
Framtidens teknik

AI – Framtiden!

Att Artificiell Intelligens (AI) är ett hett ämne visste vi redan och mycket pekar på att Sverige kommer behöva stärka upp kompetensnivån inom detta område för att kunna hålla jämna steg med omvärlden. Vi som älskar att IT ligger i framkant har en spännande tid framför oss!

 

Under Almedalsveckan i juni pratades det mycket om digitaliseringens vikt i den värld vi lever i. Vi lever längre, fler vill bo i städerna, globaliseringen ökar och plattformsekonomin växer. De här trenderna innebär stora utmaningar och många tror att AI kan vara en viktig spelare i att tackla dessa. Vi kan dessutom se att både Kina och USA satsar stort på detta teknikområde och Kinas målsättning är att vara världsledande inom denna smarta teknologi redan år 2030.

 

Bristen på arbetsmarknaden är stor och efterfrågan hög. Sveriges regering behöver agera för att täppa igen kunskapsluckan på lång sikt och ett av förslagen är att satsa på programmeringskurser redan under grundskolan samt verka för fler gymnasieutbildningar med inriktning mot IT och AI.

Vill du läsa mer om hur Sverige kommer påverkas av artificiell intelligens i framtiden: https://www.nyteknik.se/almedalen/ny-teknik-i-almedalen-ai-ar-nasta-steg-inom-digitaliseringen-6921422

 

Vi på New Minds ser att AI är ett hett ämne hos både våra kunder och kandidater. Eftersom detta är en teknik under utveckling är det få som besitter denna kompetens. Vi ligger i framkant och har haft förmånen att samarbeta med partners som arbetar med utvecklingen inom AI. Där vi också kan erbjuda spännande och utvecklande tjänster.

 

Läs mer om våra olika tjänster.

New Minds jobb
hand-1571851__340
Office Manager

Nina, vår norrlänning med stort hjärta!

Vi har tidigare berättat om New Minds rekryterare som driver inflödet av kandidater och våra konsultchefer som ser till att matcha rätt person med rätt tjänst.

 

Vi är stolta att presentera vår Office Manager Nina

Nina har koll på allt och lite till gällande kontoret och som har en fantastisk förmåga att sätta guldkant på vardagen för alla i hennes omgivning.  Hon ser alltid till teamet på New Minds välmående genom att anordna allt ifrån träningspass till kontorsfrukostar. Det är även hon som planerar upp New Minds olika konsultevent och hälsar alla våra besökare varmt välkomna till Kungsportsavenyn 37.

 

Något som många inte vet om New Minds är att vi också agerar hyresvärdar. Vi har idag elva hyresgäster i våra lokaler som arbetar inom olika branscher, att jobba nära och hålla god kommunikation ser vi som en styrka då det bidrar till bra arbetsmiljö och ökad produktivitet. Nina håller kontakt med hyresgästerna och tillgodoser deras behov.

Sommarfest

Sommarfest med musik, sol och vatten

I veckan firade vi in sommaren tillsammans med våra konsulter. Göteborg visade sig från sin soligaste sida och kvällen bjöd på trevlig musik, god mat och fina stämmor.

 

Musikflotten som var kvällens färdmedel tog oss från Feskekôrkan längst Göteborgs kanal mot trädgårdsförening och tillbaka. Förutom trevligt sällskap och strålande väder fick vi njuta av utsikten över Göteborgs vackra innerstad och trubaduren spelade trallvänliga sommarlåtar.

 

Vi på New Minds vill tacka alla som deltog på vårt härlig event. En solig kväll längs Göteborgs kanal blev en perfekt start på sommaren.

 

Vill du också bli en del av detta fantastiska gäng, skicka in en spontanansökan hos oss!

Spontanansökan
Konsultcheferna

Våra fantastiska konsultchefer!

 

Din andra kontakt

Det är inte alltid lätt att veta vilken typ av arbete som passar dig bäst, du har säkert ställt dig frågan många gånger, ”vad vill jag jobba med, vart passar jag in?”  –Våra konsultchefer ger dig svar på hur de kan hjälpa dig.

 

Efter en första telefonintervju med New Minds rekryterare bjuds du in för en mer ingående intervju med en av våra konsultchefer: Caroline, Hanna, Linda, Hanna eller vår konsultchefsassistent Malin. Deras viktigaste uppgift är att matcha dig med rätt företag där du kan blomstra och trivas på lång sikt. När vi gör våra matchningar utgår vi alltid ifrån dig som kandidat, vad du brinner för och dina preferenser inför en framtida anställning.

 

Hanna och Linda berättar hur de hjälper dig.

Bild1
Bild2

Hanna: ”Vid matchning av en kandidat så ser jag främst till kandidatens profil samt kompetens, därefter lägger jag stor vikt vid att få fram vad det är man verkligen vill och brinner för. Något som även är viktigt är att hitta personer med värderingar som stämmer överens med en företagskultur och verksamhet, av egen erfarenhet så presterar man då som bäst.”

 

 

Linda: ”Jag ser till både de mjuka och de hårda värdena för vad som är viktigt för kandidaten, det är grundläggande att dessa stämmer överens för alla parter för att det ska bli en långsiktig relation. För att få fram en bra matchning går jag in på djupet med vad som är viktigt för kandidaten och det varierar från person till person mer än vad man kan tro. Här kan man aldrig följa en mall utan man måste utgå från just den personen man träffar där och då.”

 

 

Våra konsultchefer finns med dig genom hela processen, från intervju hos intressanta företag till anställning. Om du och företaget klickar blir du först anställd via New Minds under en inledande period för att sedan övergå i fastanställning hos företaget. Eftersom vi många gånger är våra konsulters första arbetsgivare vill vi erbjuda en extra trygghet.

 

När du går via New Minds ingår du i vårt nätverk som består utav andra duktiga ”New-Mindsare” som vi har anställt genom året. Vi tycker även det är viktigt att ha roligt och brukar därför bjuda in nuvarande och tidigare anställda på AWs och annat skoj.

Spontanansökan
konsultchef
Rekryterarna

VI ÄR STOLTA ÖVER ATT PRESENTERA VÅRT GRYMMA REKRYTERINGSGÄNG!

 

Din första kontakt

Sofie, Johannes, Fredrik, Victor och Andreas, dessa personer är oftast din första kontakt med New Minds. Rekryterarna i teamet har kompetenser inom IT och personalvetenskap och besitter därmed goda kunskaper för att förstå vad du kan och vad du vill göra.

 

New Minds är det personliga rekryteringsföretaget, vi fungerar som en gateway mellan dig som kandidat och din blivande arbetsgivare. Genom vårt gedigna nätverk av olika företag hittar vi inte bara ett jobb åt dig, utan vi hittar ett jobb som du verkligen trivs på.

Citat från en kandidat:

”Jag hade flera företag som kontaktat mig under slutet av mina studier men eftersom Victor var så trevlig och kunnig ville jag gärna träffa New Minds för en intervju”

 

Dig i fokus

När våra rekryterare ringer dig utgår de alltid ifrån dig som individ, dina kunskaper och önskemål. De ställer frågor kring din tekniska kompetens, tidigare erfarenheter och dina tankar kring framtida jobb. Om de anser att du är en person som vi kan hjälpa bjuds du in på kaffe och en mer djupgående intervju.

 

Har våra rekryterare inte ringt dig? Gå inte och vänta utan ansök här!

Spontanansökan
Andreas
Sofie
Johannes
Victor
Fredrik
Vetenskapsfestivalen

Vetenskapsfestivalen

 

Denna vecka arrangeras Vetenskapsfestivalen som är en plattform för att kommunicera vetenskap på ett lättgängligt och kreativt sätt. Upp emot 70 000 personer beräknas att besöka de olika evenemangen som arrangeras runt om i Göteborg. Här är våra tips inför helgen:

  • Robot-SM 2018

Chalmers Robotförening anordnar Robot-SM där man bygger och tävlar med robotar i olika grenar.

Tid: 10:00-17:00 Lördag

Adress: Sven Hultins gata 6

 

  • Elektriska Textiler

I framtiden kommer det vara möjligt att ladda batterier genom kläderna. Vi berättar hur.

Tid: 19:00-19:45 Lördag

Adress: Järntorget

 

  • Sakernas internet och 5G- vad, hur och varför?

Vad sker inom forskningen för att skapa smarta system inom nya områden, såsom självkörande bilar?

Tid: 13:00-14:00 Söndag

Adress: Göteborgs universitet, Västra Hamngatan 25

 

  • Gränslösa nätverk med ingenjör utan gränser

En interaktiv workshop där man får skapa olika typer av nätverk och träffa ingenjörer.

Tid: 10:00-18:00 Söndag

Adress: Nordstantorget

Manifestation Zombie

Fotograf: Niklas Bernstone

New Minds var på plats under invigningen av festivalen där Max Tegmark, professor vid MIT, föreläste om AI och dess påverkan på vår framtid.  Under kvällen debatterades det kring de möjligheter som öppnas i och med den nya AI-tekniken men även de etiska problem som redan nu är viktiga att diskutera och belysa. Detta är ett otroligt viktigt ämne och ett kompetensområde som vi tror kommer vara efterfrågat på arbetsmarknaden i framtiden.

Vetenskapsfestivalen
Konsultfest!

Mexikansk fest á la New Minds

 

Tillsammans med våra grymma konsulter trollade vi oss mentalt bort från regniga Göteborg för en kväll och bjöd in till mexikans fest på New Minds HQ. Under kvällen korades bland annat bästa sombrero, bästa snapsvisan (givetvis med mexikanskt tema) och snyggaste groupien.

 

Vi på New Minds tror på en stark samanhållning! Då våra konsulter jobbar hos en rad olika kunder utspritt över Göteborg vill vi skapa tillfällen under året att träffas, ha kul och lära känna varandra ytterligare.

 

Vi vill tacka alla konsulter för en fantastiskt roligt och kreativ kväll. Så som det brukar vara när vi är igång så bestod kvällen av mycket skratt, men även hel del dans och sång.

 

Är du en grym programmerare som önskar bli en del av New Minds nätverk? Vad kul! Skicka då in en spontanansökan till oss så hoppas vi att vi kan hjälpa dig hitta drömjobbet.

Spontanansökan
BAM- BHT:s arbetsmarknadsdag!

New Minds PÅ BTH:S ARBETSMARKNADSDAG!

 

Närvarande, personliga och professionella, vi vill hjälpa dig! Detta var vår ambition, vilket vi på New Minds önskade nå ut med till alla studenterna på BAM-mässan. Vi ville förmedla att vårt arbetssätt hjälper nyexaminerade studenter att hitta ett jobb som matchar deras personlighet och kompetens.

 

Andreas vår studentambassadör höll en informationsrik föreläsning för alla deltagande på mässan som ledde till mycket skratt och energi. Alla som ville fick också möjligheten att komma och utmana någon i vårt team på en hockeymatch under dagen, vilket blev en succé!

 

Förutom att vi fick möjligheten att vara med på BHT s välorganiserade mässa så fick vi också träffa fantastiska studenter och skapa oss nya kontakter. Vi intervjuade studenter på plats men kommer också att få besök av några på vårt kontor i Göteborg. Vi ger dessa nyexaminerade chansen att hitta sitt drömjobb i Göteborg.

 

Träffade du oss på BAM-mässan men inte hann prata med oss eller få svar på alla dina frågor, så tveka inte på att skicka in en spontan ansökan!

bam
Nu är resultatet från Google Hash Code här!

Uppföljning från hackathon kvällen

 

Det blev en inspirerande och energifylld kväll hos oss på New Minds den 1:e mars när Google hash code gick av stapeln. Våra deltagare presterade på hög nivå och stämningen var sprudlande och idéerna flödade.

Uppgiften var att skriva en optimeringsalgoritm för att få självkörande bilar att transportera så många människor som möjligt till sina förbestämda destinationer. De tävlande fick bonuspoäng om personerna kom fram i tid. Då tävlingen är internationell var deras motståndare från Europa, Mellanöstern och Afrika.

 

Men till det mest spännande, hur gick det för oss…!?

Vi hade tre starka lag som bestod av två till fyra personer där alla tävlande var från New Minds nätverk. Vårt bästa lag lyckades få fram 16 miljoner körningar, vilket är helt fantastiskt! Dessvärre tog vi oss inte till finalen i Dublin men vårt bästa lag hamnade på en 28:e plats av 47 svenska tävlande lag.  Nu återstår det att se vilket lag som står ensam kvar som vinnare på finalen den 28 april. Vi hoppas på att göra om detta även nästa år och är redan revanschsugna!

Har du frågor eller funderingar kring nästa års hackathon så mejla  Malin vår assisterande konsultchef på New Minds.

Kontakta Malin
Malin7
BAM- BHT:s arbetsmarknadsdag!

New Minds åker till Blekinge

Onsdag 7 mars besöker vi BTH:s arbetsmässa i Karlskrona. BAM är en arbetsmarknadsmässa för alla studenter på Blekinge tekniska högskola.

 

Vad ska vi göra där?

Vår studentambassadör Andreas kommer hålla en lunchföreläsning och berätta om vilka vi är och vilka tjänster vi jobbar med.

Vi kommer även presentera New Minds Academy som startar i september. Detta ger dig som nyexaminerad ingenjör en kickstart ut i arbetslivet. Under 12 månader kombineras arbete med utbildning och mentorskap. Såklart erbjuder vi marknadsmässig lön!

Under dagen kommer vår konsultchefsassistent Malin och även Andreas att ge matnyttiga tips på hur du som student kan göra för att hitta ditt drömjobb. Passa på att besöka oss och ställ frågor samt lyssna på hur vi kan hjälpa dig att hitta rätt efter examen!

Detta kommer bli en fantastisk dag och vi ser fram emot att träffa alla driva studenter. Kom förbi och mingla med oss vid vår monter, eller varför inte utmana oss i en hockeymatch!  Vi ses i morgon från kl 10.

Google Hackathon hos New Minds

Var med och visa vad du kan i Googels hackathon hos New Minds!

Nu har du chansen att tävla mot andra duktiga programmerare från Europa, Mellanöstern och Afrika. Google arrangerar varje år en teambaserad programmeringstävling och i år har vi på New Minds valt att erbjuda alla våra anställda möjligheten att teama upp och tävla i våra lokaler! De team som löser uppgifterna bäst går vidare till finalen i Dublin den 28 April. Läs mer här: g.co/hashcode

 

Vi organiserar en hub, så du och dina New Minds kollegor kan få vara med och tävla! New Minds bjuder på dryck och tilltugg under kvällen. Platserna är begränsade och det är först till kvarn som gäller så skynda er med att skicka in anmälan!

Kom igen nu, in och anmäla dig på både vår Facebook sida och till Goggles anmälan, det är först till kvarn som gäller!

 

  1. Anmäl att du kommer:

 

  1. Anmäl ditt team.

Vet du redan nu vilka du vill tävla med? Kanon då kan ni direkt anmäla ert team i judgesystemet.

Vill du delta men har inget team? Inga problem! Anmäl dig till eventet och anslut dig till hubben så delar vi in dig i ett team.

 

Hålltider:

17:30 Setup av datorer och team

18:00 Nedräkningen börjar, instruktioner skickas ut

18:30 Deadline: skapa team. Problemen presenteras genom livestream

18:45 Tävlingen börjar!

21:30 Live Scoreboard fryses.

22:30 Tiden är slut! Resultaten presenteras och vi avslutar kvällen.

Varmt välkomna!

New Minds CSR

New Minds <3  CSR

Tack kära kunder, partners och kandidater för ett fantastiskt 2017! För att uttrycka vår tacksamhet har vi i år valt att skänka en julgåva till Ingenjörer utan gränser – en organisation som använder ingenjörskonst för att förbättra världen

 

Socialt ansvar

Vår starka önskan om att göra skillnad har drivit oss från allra första början. Och driver oss än idag – i allt vi gör. Från att matcha ihop rätt kompetens med rätt företag till att bygga ett team som brinner för sitt jobb. Men att göra skillnad för oss innebär så mycket mer. Som företag har vi möjlighet att tillsammans med ideella krafter göra stor samhällsskillnad. Därför har vi valt att julen 2017 ge en julgåva genom Addtruly till Ingenjörer utan gränser som arbetar med att förändra och förbättra vår värld genom ingenjörskonst.

Ingenjörer utan gränser

Ingenjörskonst, teknik och IT är en passion som vi delar med våra kunder och med våra kandidater. Ingenjörskonst bygger våra samhället, tekniken möjliggör framsteg och IT förändrar vår värld. Ingenjörer utan gränser är en ideell organisation som delar vår passion och som sedan början på 2000-talet använder just ingenjörskonst för att förbättra världen.
Organisationen driver projekt både i Sverige och utomlands. I främst Östafrika och Nepal bygger man t.ex. vattentankar, installerar solpaneler, bygger datasalar och mycket mer. Alltid med fokus på att främja barns och ungdomars möjlighet till utbildning genom förbättrad studiemiljö hemma och i skolan.
I Sverige arrangeras seminarier, workshops och andra event för barn, nyanlända och yrkesverksamma ingenjörer. T.ex. driver man en uppsökande verksamhet där man kontaktar nyanlända ingenjörer och hjälper dem att i väntan på asyl få i ordning sina papper, få möjlighet att praktisera på en svensk arbetsplats, m.m. Man arrangerar även inspirationsworkshops för barn och unga för att i tidig ålder väcka nyfikenhet och lust till teknik, IT och ingenjörskonst.
Vi stödjer Ingenjörer utan gränsers arbete eftersom vi vill bidra till individers utveckling, till ett bättre samhälle och till en tryggare, mer rättvis värld.