— Kajsa Karlsson

New Minds är språngbrädan ut i arbetslivet och de hjälpte mig att hitta ett företag som verkligen passade min personlighet och mina mål. Jag skulle även säga (och har redan sagt vid många tillfällen) att New Minds känns personligt, seriöst och trevligt.

Vi träffade Kajsa för första gången då hon var i slutfasen av sina studier på Chalmers. Hennes kandidat inom maskinteknik och master inom Supply Chain Management gav henne en bra blandning av teknik och verksamhetsutveckling. Kajsa är en sprudlande och ambitiös tjej som värderar lagarbete, något som visade sig redan under gymnasietiden då hon spelade fotboll på elitnivå. Under vårt möte pratade vi om hennes styrkor, ambitioner och preferenser för framtiden.

 

”New Minds är en bra språngbräda ut i arbetslivet, då de hjälpte mig att hitta rätt i företagsdjungeln. Personligen hade jag svårt att veta vilket företag jag skulle trivas på innan jag träffade New Minds som gjorde en superbra matchning åt mig! Dessutom hjälpte de till att stötta inför intervjuer med arbetsgivaren. Under min anställning har jag inte haft jättemycket kontakt med New Minds då det mesta har ”flutit på”. När jag har behövt hjälp har jag alltid fått snabba svar och blivit trevligt bemött.”

 

Idag gör Kajsa sin sista dag som konsult hos oss och ska nu övergå i anställning hos det företag hon matchades mot. Under det senaste halvåret har hon arbetat via New Minds som managementkonsult hos ett medelstort konsultbolag här i Göteborg.

 

”Under mina första 6 månader har jag mestadels vara placerad ute hos en kund som är ett stort företag med bas i Göteborgsområdet. Här har jag arbetat som något som kallas business analyst i ett stort projekt. Detta projekt handlar om att möjliggöra kommunikation och informationsutbyte mellan kunden och deras externa samarbetspartners. Mina arbetsuppgifter innefattar bla att identifiera verksamhetskrav, utbildning vid införande av nya processer och koordinering av projektuppgifter.

Som managementkonsult måste du vara flexibel och öppen för att snabbt sätta dig in i nya utmaningar. Det som känns mest givande att arbeta som managementkonsult är att du, tillsammans med kunden, arbetar i olika projekt för att förändra/påverka/utveckla. Det är även otroligt givande att hela tiden balansera mellan att analysera detaljer till att se helheter i ett större perspektiv.

Konsultyrket är varierande, lärorikt och utmanande. Den ena dagen är inte den andra lik. På det konsultföretag som jag arbetar på är också möjligheterna för att kunna arbeta inom olika sektorer stor då vi har kunder i allt från offentliga sektorn till tillverkande bolag. Jag upplever att min roll blir mycket vad jag själv gör den till, dvs att jag själv har stor möjlighet att påverka vad jag arbetar med.”
Kajsa är bara i startgroparna i sin karriär och har hittills gjort ett grymt bra jobb. Vi önskar henne all lycka till i framtiden och hoppas att vi ses framöver på våra framtida konsult- och alumnifester

//Gänget @ New Minds