New Minds <3  CSR

Tack kära kunder, partners och kandidater för ett fantastiskt 2017! För att uttrycka vår tacksamhet har vi i år valt att skänka en julgåva till Ingenjörer utan gränser – en organisation som använder ingenjörskonst för att förbättra världen

 

Socialt ansvar

Vår starka önskan om att göra skillnad har drivit oss från allra första början. Och driver oss än idag – i allt vi gör. Från att matcha ihop rätt kompetens med rätt företag till att bygga ett team som brinner för sitt jobb. Men att göra skillnad för oss innebär så mycket mer. Som företag har vi möjlighet att tillsammans med ideella krafter göra stor samhällsskillnad. Därför har vi valt att julen 2017 ge en julgåva genom Addtruly till Ingenjörer utan gränser som arbetar med att förändra och förbättra vår värld genom ingenjörskonst.

Ingenjörer utan gränser

Ingenjörskonst, teknik och IT är en passion som vi delar med våra kunder och med våra kandidater. Ingenjörskonst bygger våra samhället, tekniken möjliggör framsteg och IT förändrar vår värld. Ingenjörer utan gränser är en ideell organisation som delar vår passion och som sedan början på 2000-talet använder just ingenjörskonst för att förbättra världen.
Organisationen driver projekt både i Sverige och utomlands. I främst Östafrika och Nepal bygger man t.ex. vattentankar, installerar solpaneler, bygger datasalar och mycket mer. Alltid med fokus på att främja barns och ungdomars möjlighet till utbildning genom förbättrad studiemiljö hemma och i skolan.
I Sverige arrangeras seminarier, workshops och andra event för barn, nyanlända och yrkesverksamma ingenjörer. T.ex. driver man en uppsökande verksamhet där man kontaktar nyanlända ingenjörer och hjälper dem att i väntan på asyl få i ordning sina papper, få möjlighet att praktisera på en svensk arbetsplats, m.m. Man arrangerar även inspirationsworkshops för barn och unga för att i tidig ålder väcka nyfikenhet och lust till teknik, IT och ingenjörskonst.
Vi stödjer Ingenjörer utan gränsers arbete eftersom vi vill bidra till individers utveckling, till ett bättre samhälle och till en tryggare, mer rättvis värld.