ANSÖK

Om New Minds Academy

En optimal start på karriären

Vi vill ge dig som är nyexaminerad ingenjör en kickstart på din karriär! Du ansöker till ett av New Minds Academys program och vi ger dig de rätta verktygen att växa in i en drömroll.

New Minds Academy är vårt 12-månaders program som är framtaget för att ge dig som deltagare en optimal start på karriären. Varje år arbetar vi tillsammans med intressanta och innovativa företag för att skapa de bästa programmen för dig som deltagare. Under programmet kommer du arbeta i utmanande projekt inom ditt academy-område och parallellt erbjudas löpande utbildningar inom relevanta ämnen för framtiden av våra utbildare som är framstående inom sina områden.

Ditt år på New Minds Academy startar med en gemensam resa utanför Sveriges gränser tillsammans med deltagare från samtliga program. Under året kommer du att få ta del av flertalet event där du kan bredda ditt nätverk och dela tankar och gemenskap med övriga academy-deltagare. Efter ditt första år som en del av New Minds Academy övergår din anställning helt och fullständigt till ditt företag.

Utmanande uppdrag på spännande företag

Huvuddelen av New Minds Academy innebär att du som deltagare kommer att jobba i skarpa projekt inom ditt academy-område, det är så vi tror man utvecklas allra bäst! Tidigare år har det varit inom Autonomus Drive, AI, Reserch & Development m.m.

Vi är måna om att du ska känna dig som en del av företaget du arbetar på från dag ett! Efter avslutat academy-program kommer du erbjudas en anställning där och det är viktigt att du från början känt dig som hemma. Under din tid i New Minds Academy är du formellt anställd via New Minds och våra konsultchefer finns där för dig som ett extra stöd för dig under hela academy-perioden.

Exjobb inom New Minds Academy

Vi vill redan innan din examen hjälpa dig hitta rätt men också se till att du är redo att gå in i din första anställning och kunna bidra med kunskap från dag ett. Tillsammans med våra samarbetspartners lanserar vi varje år ett antal examensarbeten som garanterar en plats i New Minds Academy och därmed en anställning hos en av våra samarbetspartners.
Academies med exjobb lanseras under hösten för start under vårterminen.

Utbildningar i världsklass

I New Minds Academy vill vi mer än att bara hjälpa dig att hitta ett exjobb och en tjänst som passar just dig. Vi vill också optimera din utvecklingskurva och förbereda dig att tackla nutida och framtida utmaningar. Genom de utbildningar som ingår i New Minds Academy inspireras du inom högst relevanta ämnen av kompetenta föreläsare. Våra föreläsare har flera års yrkeslivserfarenhet inom området och kan därför komma med erfarenheter direkt applicerbara på arbetslivet.

Bygg ditt professionella nätverk

Utöver utbildningar, utmanande och lärorika projekt samt exjobb erbjuder vi även en hel del sociala tillställningar där du som deltagare i New Minds Academy har möjlighet att bygga ditt nätverk inom din bransch. Vi anordnar regelbundna after works, sociala aktiviteter och alumni-kvällar dit alla våra nuvarande och tidigare New Minds-anställda är välkomna. Detta är perfekta tillfällen att träffa duktiga människor som jobbar i en bransch som du är intresserad av eller bara umgås med härligt folk. Genom New Minds får du ett nätverk som du inte bara har stor nytta av under ditt år i New Minds Academy, utan i hela din karriär.

LÄS MER

Med träffsäker matchning mellan kandidat och tjänst kompletterat av löpande utbildning inom relevanta och intressanta områden kan vi hjälpa dig till en optimal start på din karriär inom IT.

Är du redo? Ansök idag!

ANSÖK

New Minds Academy-processen

Att göra sitt exjobb via New Minds Academy garanterar dig en plats i någon av New Minds Academys program och därmed en anställning på företaget vi samarbetar med. Våra samarbetspartners ser New Minds Academy som en satsning på att hitta sina framtida talanger.

New Minds Academy är vårt 12-månaders program som är framtaget för att ge dig som deltagare en optimal start på karriären. Ditt år på New Minds Academy startar med en gemensam resa utanför Sveriges gränser tillsammans med deltagare från samtliga program. Löpande under året erbjuds du varje månad kompetenshöjande utbildningar samt sociala event för att kunna nätverka och knyta kontakter. Efter avslutad akademi tar du anställning direkt hos vår samarbetspartner.


Rekryteringsprocessen kommer ske löpande under hela hösten men sista ansökningsdagen för akademier med exjobb är i november.

Processen

Ansökan

För New Minds Academy med exjobb 2019 håller ansökan öppet till och med november 2018.Rekryteringsprocessen kommer ske löpande under hela hösten.

Intervju hos New Minds

Den första intervjun med New Minds är en förutsättningslös intervju där vi vill förstå dig och dina preferenser baserat på intressen, värderingar och erfarenheter. Detta för att kunna hitta den optimala rollen och företaget för just dig.

Tester

Alla våra kandidater genomgår minst ett programmeringstest men det kan även tillkomma fler beroende på roll och företag.

Intervju hos företaget

De kandidater vi anser passar bäst för programmen bjuds in till intervju hos företaget. Här får både företaget och kandidaten chans att lära känna varandra bättre.

Antagningsbesked

Efter att ha träffat minst två representanter från företaget är det dags för sista steget i processen. Om allt känns bra för båda parter erbjuds kandidaten en plats i New Minds Academy och möjligheten att skriva exjobb på företaget. Varmt välkommen!